Välgörenhet & Sponsring

Gramtec stödjer:

 

 

Faktum

Faktum är Götlands gatutidning. De arbetar för att skapa debatt och opinion kring hemlöshet och socialt utanförskap, men framförallt ger de dem allra mest behövande ett arbete.Försäljarna köper tidningen för 25 kronor, säljer den för 50 och behåller mellanskillnaden. Det hjälper dem att ta ett steg mot ett mer ordnat liv. Med jobbet som säljare kommer nämligen ansvar, rutiner och möjligheten till ett positivt socialt sammanhang. Nog så viktiga saker när man ska försöka skaffa en bostad. Eller ett liv för den delen.

Det finns olika sätt att stödja Faktums verksamhet. Antingen genom att sprida kunskap om Faktum bland vänner och bekanta eller genom att bidra med pengar och hjälpa dem utveckla tidningen och övrig verksamhet.

Gramtec stödjer Faktums arbete mot hemlöshet och har i flertal år varit företagssponsor.

Faktums hemsida

 

 

 

Team Rynkeby / Barncacerfonden

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige, Sylva i Finland och Børnecancerfonden i Danmark.

Varje sommar i juli cyklar 1.000 personer från Sverige, Finland och Danmark till Paris för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.

Deltagarna i Team Rynkeby är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Sverige, Finland og Danmark gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer.

Team Rynkeby har slagit alla rekord under 2013, söndagen den 8 september räckte Team rynkeby över den rekordstorachecken på 8,6 Mkr till kampen mot barncancer.

Gramtec sponsrar Team Rynkeby Jönköping. Bra jobbat Team Rynkeby!

Team Rynkebys hemsida

 

 

Bris

För många barn och ungdomar är skolan en plats som står för trygghet. Men det kan lika ofta vara en plats som får många att må dåligt.

Oavsett vilket så finns det många barn och ungdomar mitt ibland oss som behöver vår hjälp. Vårt mål är att bygga deras självkänsla och få dem att känna hopp.

Gramtec har i många år skänkt pengar till Bris fantastiska arbete för ett tryggt samhälle för våra barn.

Bris hemsida

 

 

 

Mpongwe Mission Hospital

Sedan ett par år har Gramtec engagerat sig i Mpongwe Mission Hospital i Zambia.

Mpongwe Mission Hospital Hemsida

 

 

 

Björn Levin

Björn Levin är en trialcyklist i toppklass! Han är flerfaldig svensk mästare och har flera medaljer från både EM och VM. Björn ägnar sig också åt uppvisningar som är minst sagt imponerande!

2013 vann Björn sitt 10:e SM guld i trialcykling. En riktig bragd! Vi på Gramtec har sponsrat Björn i flera år.

Björn Levins hemsida